Mikä ihmeen CIsupajanen?


Koronavuosien aikana olemme pyrkineet järjestämään tapahtumia samassa määrin kuin ennenkin, tarpeen vaatiessa kompensoiden lähitapahtumien vähyyttä etänä järjestettävällä ohjelmalla. Olemme onnistuneet pitämään CIsupajojen laadun ja määrän tavoitteenmukaisena, mutta CIsupajasia emme sen sijaan ole päässeet järjestämään nyt kahteen vuoteen. Koska CIsupajasten konsepti on varmasti monille tuoreimmista jäsenistämme täysin uusi, esittelemme tässä CIsupajasten toimintamallin.

CIsupajanen – tapahtuma jäseneltä jäsenille

Siinä missä CIsupajat ovat LapCI ry:n työntekijöiden järjestämiä ja ohjaamia tapahtumia, CIsupajaset sen sijaan ovat paikallisia, jäsentemme ideoimia ja ohjaamia tapahtumia. LapCI ry hoitaa CIsupajasten markkinoinnin, rahoittamisen ja ilmoittautumiset, mutta ei lähetä omia työntekijöitään tapahtumaan paikalle. CIsupajasissa paikalla oleva vastuujäsen hoitaa tapahtuman järjestelyt paikan päällä. Tämä mahdollistaa sen, että pystymme järjestämään tapahtumia syrjäisemmilläkin seuduilla ja aikoina, kun työntekijämme eivät pääse paikalle. Jäseniltä jäsenille -toimintamalli takaa myös sen, että tapahtumaan on helppo osallistua erittäin matalalla kynnyksellä ja sen suunnittelussa on alusta loppuun kuunneltu kohderyhmän mielipiteitä.

Kuvassa lapsia ja vanhempia seisoo ulkona odottamassa seikkailupuistoon pääsyä. Kaikilla päässä oranssit kypärät
Kuva syksyllä 2019 järjestetystä CIsupajasesta Laajavuoren seikkailupuistossa, Jyväskylässä

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Alla on eritelty tyypillisen CIsupajasen suunnittelu- ja toteutusvaiheet:

  1. Jäsen lähestyy meitä ja kertoo tapahtumaideasta, jonka haluaisi toteuttaa ja ohjata (esim. keilausilta tai huvipuistovierailu SI-lasten perheille jäsenen omalla paikkakunnalla)
  2. CIsupajan projektikoordinaattori laatii tapahtuman budjetin ja mainoksen sekä suunnittelee tapahtuman aikataulun yhteistyössä ideaa ehdottaneen jäsenen kanssa. Lisäksi tässä vaiheessa selvitetään, onko lähialueilla muita tapahtumasta kiinnostuneita jäseniä, jotta osataan arvioida kuinka paljon osallistujia tapahtumaan on mahdollisesti tulossa.
  3. Suunnitelman valmistuttua projektikoordinaattori aloittaa CIsupajasen markkinoinnin ja avaa ilmoittautumislomakkeen nettisivuillamme
  4. Ilmoittautumisajan päätyttyä päävetovastuu tapahtumasta siirtyy CIsupajasta ohjaavalle jäsenelle. Tapahtumassa jäsen tulee olemaan vastuussa osallistujien vastaanottamisesta ja ohjaamisesta

Onko ideani toteuttamiskelpoinen?

Kuvassa lapsi halaa Puuhanallea info-tiskin edessä
Kuva CIsupajasen Puuhamaa-reissulta vuodelta 2019

Lähtökohtaisesti kaikki tapahtumaideat ovat toteutettavissa, kunhan niiden suunnitteluun varataan tarpeeksi aikaa! Vaikka päivävierailu kotieläintilalle saattaa olla nopeampi ja helpompi järjestää kuin esimerkiksi viikonlopun yli kestävä laskettelureissu, ei mikään idea ole sellaisenaan huono. Villeimmätkin neronleimaukset kannattaa kertoa meille, ja voimme yhdessä suunnitella, miten ja milloin tapahtuma pystytään järjestämään.

Esimerkkejä aikaisemmista jäsenten ideoimista ja toteuttamista CIsupajasista:

  • Päivä Laajavuoren seikkailupuistossa Jyväskylässä
  • Päivä Puuhamaassa, Tervakoskella
  • Keilausta ja ravintola-illallinen Flamingossa, Vantaalla
  • Leikkipuistotapaaminen, Helsingissä
  • Superpark-päivä, Jyväskylässä

Jos sinä olet kiinnostunut viettämään yhteistä aikaa hauskan tekemisen parissa muiden SI-lasten/nuorten ja/tai heidän perheidensä kanssa ja sinulla on idea tapahtumaa varten, ota rohkeasti yhteyttä CIsupajan projektikoordinaattori Isa Pulliin joko s-postitse isa.pulli(at)lapci.fi tai puhelimitse 045 859 0888 (myös WhatsApp käy). Voit lähettää ideasi myös osoitteeseen info(at)lapci.fi. Kannustamme varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvia jäseniämme tarttumaan tähän mahdollisuuteen, sillä meille on tärkeää järjestää tapahtumia koko Suomen alueella. Voit lukea lisää CIsupajasista ja järjestäjien kokemuksia tästä linkistä: lapci.fi/cisupaja/cisupajanen-vertaistukea.

Kesäisin terveisin,
LapCI ry:n toimisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *