Suklainen lauantai Lempäälässä


Viime viikon lauantaina Kuulopaja kävi pikaisella vierailulla Dammenbergin suklaatehtaalla, Lempäälässä. Vaikka visiitti olikin vain tunnin mittainen, opimme sen aikana paljon uutta suklaasta ja sen valmistuksesta sekä pääsimme samalla tutustumaan ryhmän kanssa toisiimme hauskojen leikkien kautta!

Suklaan maistelua sekä tiukkoja kysymyksiä

Vierailun aluksi vetäjämme Marko vei meidät huoneeseen, josta pystyimme nähdä sisälle suklaatehtaaseen. Hygieniasyistä vieraat eivät pääse sen lähemmäksi suklaakoneita, mutta jo pelkästään laitteiden näkeminen lähietäisyydeltä oli hienoa. Istuuduimme pöydän ääreen, ja Marko alkoi kertoa meille suklaan historiasta, valmistuksesta sekä siitä, mihin kaikkeen suklaata käytetään. Markolla oli myös näyttää meille oikea kaakaohedelmä, jonka sisästä kaakaopavut noukitaan. Tiukasta tietoiskusta jäi paljon mieleen: tiesitkö esimerkiksi, että maailmassa on vain kolmea eri suklaalajiketta (Criolloa, Forasteroa ja Trinitariota)?

Kuvassa pöydän ympärillä istuu lapsia, jotka katsovat kaikki kulmassa seisovaa Markoa kohti. Markolla kädessään kaakaohedelmä. Ympärillä huoneessa suklaita ja astioita, pöydällä tarjottimilla myös suklaata.
Marko esittelemässä osallistujille suklaahedelmää

Jossain vaiheessa Marko taisikin huomata, että osallistujia kiinnosti luentoa enemmän pöydän keskelle asetetut tarjottimet täynnä suklaata. Saimme luvan syödä, ja vietimme mukavan hetken popsiessa suussasulavia suklaita samalla kun Marko vastaili polttaviin kysymyksiimme (kuten ”onko valkosuklaa oikeasti suklaata, jos siinä ei ole lainkaan kaakaomassaa?” ja ”kuinka nopeasti voisin tehdä oman suklaapatukan, jos aloitan kaakaopavusta?”).

Kuvassa lapsia istuu pöydän ääressä ja katsoo oikealle. Lapsista parilla näkyy sisäkorvaistutteet. Pöydällä on suklaata.
Osallistujia kuuntelemassa

Tutustumista herkuttelun lomassa

Kuten Kuulopajoissa on tapana, oli ohjatun ohjelman jälkeen aika tutustua toisiimme. Siispä keräännyimme hetkeksi kaikki rinkiin leikkimään mm. ”suklaasalaattia”, silmäniskumurhaajaa sekä kättelymurhaajaa (osallistujilla oli selkeästi tietty teema päivälle mielessä). Osalla meistä oli havaittavissa jopa pientä sokerihumalaa leikin tiimellyksessä. Leikki olisi voinut kestää hetken pidempäänkin, mutta aika loppui kesken ja vanhemmat tulivat jo hakemaan sokerilla kyllästetyt lapsensa kotiin. Ensi kerralla varaamme lisää aikaa leikkimiselle!

Kuvassa etualalla kolme lasta seisoo ja katsoo toisiaan, edessä oleva tyttö osoittaa hymyilevää poikaa sormella. Takana ohjaaja istuu hymyillen.
Leikkiä uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa

Kiitos kaikille osallistujille suklaantäyteisestä hetkestä yhdessä, ja nähdään taas tulevissa Kuulopajoissa!

Terveisin,
Projektikoordinaattorit Isa & Katsu

P.S. Pääkaupunkiseudulla asuvat huomio! CIsupajanen järjestää 6–12-vuotiaille SI:n käyttäjille maksuttoman skuuttipäivän Espoossa lauantaina 11.3. Ilmoittaudu mukaan: lapci.fi/tapahtuma/skuuttiparkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *