Kauhukarnevaalin pyörteissä Linnanmäellä


Kuulopaja järjesti nuorille illan Linnanmäen iik!week-kauhufestivaaleilla lauantaina 24.9. Tulimme paikalle sankoin joukoin ja alkuesittelyiden ja ryhmäkuvien jälkeen suuntasimme seikkailemaan pienryhmissä ympäri puistoa erilaisten zombien perässä. LapCI ry:stä ohjaajaksi mukaan lähti projektikoordinaattori Isa, joka oman ryhmänsä kanssa ehti koluta suurimman osan klassikkolaitteista ja elämyksistä läpi.

Kuvassa ryhmä nuoria ja muutama ohjaaja, poseeraavat Linnanmäen Kirnu-laitteen edessä hymyillen
Tällä porukalla tavattiin

Zombeja ja kauhusirkuksia

Iik!week-kauhufestivaaleilla oli selkeästi panostettu karmivaan estetiikkaan ja tunnelmaan, sillä kiertäessämme kauhukohteita meitä jahtasi ja pelotteli valehtelematta ainakin kymmeniä erilaisia hirmuolentoja, zombi-pelleistä vampyyreihin. Milloin mistäkin nurkasta hypähteli kaameita otuksia, jotka seurasivat meitä intensiivisillä katseillaan. Myös joidenkin laitteiden ulkonäkö oli tuunattu iik!weekin johdosta kammottavammaksi, siitä hyvinä esimerkkeinä Kauhusirkus (joka on normaalisti Taikasirkus), jossa iloiset sirkusläimet ja pellet olivat tulleet riivatuiksi, ja Kammokuja, joka oli pilkkopimeä ja täynnä kulkijoita pelästytteleviä tyyppejä. Nautimme kuitenkin näistä pelotteluista, sillä ne toivat iltaan yllättäviä hetkiä! Kysyimme eräältäkin ennustaja-zombilta ennustuksia tulevan suhteen, ja saimme kuulla, että luvassa on peräpukamia, huonoja kouluarvosanoja ja jalkakipua. Tulevaisuus ei siis aivan kamalalta näytä, jos tämä on pahin mitä on edessä!

Kuvassa kaksi zombiksi pukeutunutta naista "verisen" pöydän ääressä, edessä heitä katselee nuori osallistuja. Zombien edessä pöydällä on verisiä purkkeja ja nukke
Istahdimme illalliselle zombien kanssa
Kuvassa joukko nuoria ja ohjaaja Isa poseeraa kahden zombi-pellen kanssa Linnanmäellä
Yhteiskuva zombi-pellejen kanssa, kuvan napsaisi Jenna

Valojen säihkettä ja uusia tuttavuuksia

Kuvassa nuoria pyörivän kahvikupin kyydissä Linnanmäellä
Meidän tiimiläiset kurvailemassa kahvikupeissa

Oli todella kiva saada omaan ryhmään sellaisiakin osallistujia, jotka eivät olleet koskaan aikaisemmin osallistuneet Kuulopajoihin tai eivät tunteneet muita osallistujia entuudestaan. Tiimimme löysi nopeasti hyvän yhteissävelen, ja illan aikana valitsimme kokeiltavia laitteita sen mukaan, mikä kaikkia houkutti eniten. Pysähdyimme myös herkuttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia kaiken hurvittelun lomassa, ja kerroimme toisillemme vähän itsestämme.

Kuulopajan päätavoitteita ovat vahvan vertaistukiverkoston luominen ja kuulovammaisten lasten ja nuorten itsenäistymisen tukeminen, ja juuri Lintsi-reissun kaltaiset matalakynnyksiset tapahtumat ovat oivia hetkiä tähän tarkoitukseen. Päivätapahtumat kannustavat osallistujia ilmoittautumaan myös pidemmille leireille, joissa päästään syvemmin tutustumaan toisiin.

Kiitos kaikille osallistujille ja varsinkin oman pienryhmäni tyypeille hauskasta illasta, toivottavasti nähdään taas tulevissa Kuulopajoissa!

Syysterveisin,
CIsupajan projektikoordinaattori Isa

P.S. Kai olet jo huomannut seuraavan, 7-12-vuotiaille lapsille tarkoitetun Kuulopajan Megazonepäivän Tampereella 15.10.? Ilmoittaudu mukaan, tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille huonokuuloisille lapsille! Ilmoittaudu tästä linkistä: lapci.fi/tapahtuma/megazone.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *