Kesäpäivät 2023


Kesäpäivät on vuodesta toiseen LapCI ry:n (osallistujamäärältään) isoin tapahtuma, ja sama piti kutinsa tänäkin vuonna. Eri puolilta Suomea tulleet 19 jäsenperhettä sekä yhdistyksemme työntekijät viettivät mukavan ja rennon viikonlopun Liikuntakeskus Pajulahdessa 12.-13.8.2023. Lue kooste tapahtuman tunnelmista!

Tarzanin jalanjäljissä

Kolme nuorta tyttöä poseeraavat kameralle kiipeilytamineet yllään. Taustalla näkyy Pajulahden maastoa
Innokkaita kiipeilijöitä

Pitkin edeltävää viikkoa olimme hieman jännittäneet viikonlopun säätä, mutta huoli osoittautui turhaksi, sillä meille siunaantui kaunis ja aurinkoinen sää koko tapahtuman ajaksi. Kesäinen tunnelma oli taattu! Lauantaina oli kiva päästä porukalla taiteilemaan korkeuksissa Liikuntakeskus Pajulahden seikkailupuistossa. Tapahtuman alkuinfossa lähes kaikki osallistujat nimesivät kiipeilyn aktiviteetiksi, jota oli odotettu etukäteen eniten, ja olikin kiva nähdä miten sekä vanhemmat että lapset uskaltautuivat ylittämään itsensä vaijereiden varassa.

Samaan aikaan kun suurin osa porukasta kiipeili seikkailupuistossa olivat LapCI ry:n ohjaajat perheen pienimpien seurana Pajulahden sisäleikkipaikassa. Vaikka näitä pienimpiä osallistujia ei ollut kovin monta, oli heillä mieletön meno!

Rentoa illanviettoa

Lauantai-iltana kokoonnuimme koko köörin voimin takkahuoneelle, joka sijaitsi järven rannalla saunojen läheisyydessä. Ilta sujui lupsakoissa tunnelmissa makkaraa paistellessa, iltapalaa syödessä ja muiden osallistujien kanssa rupatellessa. Tämänkaltaiset rentoa yhdessäoloa henkivät hetket ovat monille tapahtumien suola, ja olimme iloisia nähdessämme monen tekevän rohkeasti tuttavuutta muihin perheisiin. Onkin helppo alkaa jutella, kun on niin paljon yhteistä.

Kaksi lasta pelaavat pöydän ääressä Kimble-lautapeliä. Pöydällä lasten vieressä makkara ja eväitä
Illan aikana pelattiin myös mm. Kimbleä ja Afrikan tähteä
Kolme pientä lasta ja yksi aikuinen ohjaaja istuvat ringissä viltin päällä, lattialla ja lasten sylissä erilaisia nukkeja ja pehmoleluja. Ohjaajalla päässä sairaanhoitajan hattu. Ohjaaja katsoo kysyvästi yhtä lapsista kohden laittaessaan harsoa pehmokoalalle.
Paikalla oli myös leikkinurkka, johon pystytettiin sairaala leluille

Kompassia tulkitsemassa

Sunnuntaina heräsimme yhteisen tekemisen pariin. Yhdistyksen hallituksen jäsenien suunnistaessa kokoustamaan me muut siirryimme ulos geokätköilemään. Kyseessä oli suurimmalle osalle meistä täysin uusi aluevaltaus, ja GPS-laitteen kompassia tulkittaessa meinasi aluksi mennä sormi suuhun. Yllättävän nopeasti kaikki saivat kuitenkin jutun juonesta kiinni! Toivottavasti tästä sai useampikin perhe itselleen uuden potentiaalisen yhteisen harrastuksen, geokätköilyä voi nimittäin harrastaa lähes missäpäin Suomea tahansa.

Geokätköilyn ohjeistuksessa tuli paljon uutta asiaa
Meni hetki opetellessa GPS-laitteen tulkitsemista
Pienimmät pääsivät geokätköilyn ajaksi taas leikkimään sisäleikkipaikkaan

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, oli ihana nähdä näin montaa perhettä kerralla ja päästä taas vaihtamaan kuulumisia! Kesäpäivät on osallistujille oiva tilaisuus tavata muita SI:ta käyttävien lasten perheitä ja samalla tutustua paremmin LapCI ry:n toimintaan. Ensi vuonna Kesäpäivät tulee olemaan vieläkin suurempi spektaakkeli, kun juhlimme samaan aikaan yhdistyksemme 25-vuotista taivalta. Siitä lisää ensi vuoden puolella!

LapCI ry kiittää Stiftelsen Sjuende Mars Fondenia tuesta Kesäpäiville!

Kesäisin terveisin,
LapCI ry:n toimistolaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *