CIsupajasen vertaisviikonloppu: yhdessä puuhaamista koko perheen voimin!


Viime viikonloppuna pidettiin ensimmäistä kertaa ikinä CIsupajasen oma vertaisperheviikonloppu Lummeniemen leirikeskuksessa, Viitasaaressa. Tämä tarkoitti sitä, että tapahtumassa oli paikalla ainoastaan yhdistyksemme jäsenperheitä (ei yhtäkään työntekijää), ja että viikonlopun vetäjinä toimi yksi jäsenperheistämme. Tapahtumasta saamamme palautteen perusteella viikonloppu oli osallistujille hieno kokemus!

Terveiset Viitasaaresta

Vertaisperheviikonlopun vetäjinä toimivat LapCI ry:n hallituksen jäsen Antti Kyllönen sekä hänen vaimonsa Marja-Leena Juntunen. Antti oli saanut idean menevän vertaisperhetapahtuman pitämiseen jo pari vuotta sitten, ja vertaisviikonloppua yritettiinkin järjestää ensimmäistä kertaa jo viime vuoden keväällä. Tapahtuma-aika sattui kuitenkin olemaan haasteellinen silloin, ja niinpä monen sattuman kautta tapahtuma siirtyi tälle syksylle. Nyt mukaan saatiin viisi innokasta jäsenperhettä, mikä osoittautui oikein hyväksi määräksi osallistujia. Toki toivomme, että tulevaisuudessa vastaavanlaisiin tapahtumiin tulee vieläkin enemmän perheitä mukaan!

Lähikuvassa pöytä, jolle on levitetty lautapeli.
Viikonlopun aikana pelattiin monenlaisia lautapelejä!

Antti kirjoitti lyhyen raportin viikonlopun menosta:

Alhaaltapäin otetussa kuvassa nuori tyttö laskeutuu köydellä kalliota alaspäin.
Köysilaskeutuminen oli huima kokemus

”Vietettiin erittäin onnistunut viikonloppu! Lummeniemen emännät pitivät meistä erinomaista huolta, ja ruoka oli tosi herkullista. Tilat Lummeniemessä olivat erittäin viihtyisät ja sopivat täydellisesti tarpeisiimme. Tehtiin porukalla herkkupöytä iltaisin iltapalan yhteyteen, ja herkuteltiin lauta- ja korttipelien lomassa. Iltaisin saunottiin puu- ja sähkösaunoissa, ja lähes kaikki uskaltautuivat myös uimaan hyiseen veteen. Lauantaina pelattiin salissa jalkapalloa, kun ulkona satoi kaatamalla, ja iltapäivästä käytiin frisbeegolf-radalla. Osa kiersi koko radan läpi, 19 väylää! Lapset tykkäsivät tosi paljon frisbeen heittämisestä. Sitten paistettiin kodassa makkarat ja juotiin päiväkahvit wienereiden kera.

Köysilaskeutuminen oli ainutkertainen kokemus, ja lähes kaikki uskaltautuivat köyden varassa kalliolta alas. Kaatosade toi oman mausteensa köysilaskeutumiseen, mutta se ei sisukasta laskuporukkaa lannistanut. Ja lämmin sauna odotti märkiä laskeutujia. Porukka touhusi tiiviisti yhdessä koko viikonlopun ja yhteisöllisyys oli koko ajan läsnä. Naurettiin paljon ja kaikilla oli kivaa. Viikonloppu oli kaikkien mielestä erittäin onnistunut ja tapahtumalle toivottiin jatkoa. Enemmänkin perheitä olisi mukaan mahtunut.”

Suuri kiitos Antille ja Marja-Leenalle huikean viikonlopun ideoimisesta ja ohjaamisesta!

Jos sinä olet kiinnostunut pitämään vertaistapahtuman omalla paikkakunnallasi, ole yhteydessä info(at)lapci.fi ja kerro meille ideasi! Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman monta jäseniltämme tulevista toiveista.

Syksyisin terveisin
LapCI ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *