Syksyn puhemuskarit startattiin CIsumusa-viikonlopussa!


Kuvassa on ihmisiä istumassa vaaleilla matoilla ringissä. Kuvassa keskellä seisoo nainen, joka on ojentamassa jotain lapselle.

Tänä syksynä CIsumusan puhemuskarissa pidettiin yhteinen viikonloppu ennen toiminnan alkua, joka aikaisemmin on ollut toiminnan päätteeksi. Viikonloppu vietettiin Hotelli Nuuksion kauniissa syksyisissä maisemmissa. Mukana syksyn toiminnassa on yhteensä kuusi perhettä ja viikonlopussa oli mukana heistä viisi.

Pitkän etäilyn jälkeen taas lähitoimintaa

Viikonloppu aloitettiin vanhempien infolla, jossa kävimme läpi tärkeimmät asiat CIsumusan puhemuskareista. Osalle perheistä toiminta onkin tuttua viime kaudelta, mutta uusia perheitä oli myös mukana. Puhemuskari on pitkän etäilyn jälkeen lähitoimintana järjestettyä, joten myös entisille etämuskarilaisille tämä syksy on erilainen.

Infon jälkeen pidettiin ensimmäinen puhemuskarituokio ohjaajien Anna-Sofia Luoman ja Juha-Matti Grönlundin johdolla. Kaudella on mukana myös kaksi logopedian opiskelijaa Helsingin yliopistolta Anna Peiponen ja Elina Kauppinen. Timanttinen ryhmä toimintaa suunnittelemassa ja toteuttamassa.

Paljon ihmisiä tanssimassa, osa pieniä lapsia ja osa aikuisia. Kuva: CIsumusa-viikonloppu syksy 2023.

Ohjaajien ammattitaidolla ja innostavuudella koko lapsilauma pomppi jo pian huiveja heilutellen ja musiikista innostuneena. Aikuisetkin olivat täysillä mukana hauskanpidossa. Ryhmällä tulee varmasti olemaan hauska syksy musiikin parissa!

Päivän päätteeksi perheet pääsivät vielä uimaan ja saunomaan Hotelli Nuuksion tunnelmalliselle allasalueelle. Saimme uida pienellä porukalla, joten häly ja kaiku eivät olleet suuri ongelma, niin kuin uintitiloissa yleensä.

Hotelli Nuuksion allasalue

Rentoa yhdessäoloa

Kaksi pientä lasta maalaavat sormimaaleilla isolle valkoiselle paperille ja heidän vieressään istuu aikuiset auttamassa. Kuva: CIsumusa-viikonloppu syksy 2023.

Toinen päivä aloitettiin yhteisellä puuhastelulla perheiden kesken. Ohjelmassa oli sormimaalausta isolle paperille ja hieman isommille lapsille Slime-työpaja. Sotkulta ei vältytty, mutta lapsilla oli kivaa toteuttaessaan luovaa puoltaan.

Yhteisen aamun jälkeen vanhemmat pääsivät pelaamaan luontopakopeliä keskenään, kun LapCI ry:n taitavat lastenhoitajat leikkivät lasten kanssa sillä aikaa. Myös lastenhoitajilla kaikilla on käytössä jonkinlainen kuulon apuväline, joten kuulovammaisten lasten kanssa työskentely onnistui hyvin.

Teemana luontopakopelissä oli maailman kahdeksannen ihmeen arvoitus ja meidän tehtävänä oli arkeologeina selvittää se. Selvitimme arvoituksen 54 minuutissa, joten aikaa jäi yli vielä huimat 6 minuuttia. Yhteistyö sujui niin hyvin, ettei edes vinkkejä kaivattu. Luontopakopeli oli juuri sopivan haastava ja mukaansatempaava. Kiitos Nature Escape!

Jälkiruokapöytä, jossa on paljon erilaisia herkkuja. Kuva: CIsumusa-viikonloppu syksy 2023.

Viikonloppuna syötiin joka välissä, kuten LapCI ry:n tapahtumissa on tapana. Nuuksion tupa tarjosi erittäin maukasta ruokaa ja vielä ennen kotiin lähtöä kävimme haukkaamassa herkullisia välipaloja mahat täyteen. Kiitos kaikille mukana olleille perheille!

Kuvassa kaksi naista vierekkäin, toisella vaalean sininen jakku ja toisella musta paita.

Terveisin,
CIsumusan projektikoordinaattori Katsu ja järjestöassistentti Alisa 🙂

Pssst… Voit käydä lukemassa perheen kertomuksen CIsumusa-kevään 2023 toiminnasta tästä linkistä: CIsumusan etäpuhemuskarin matkassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *