CIsumusassa musiikin riemua livenä ja etänä!


Kuvassa lapsia ja aikuisia kädet ylhäällä leikkimässä laululeikkejä ulkona leikkipuistossa

CIsumusa-projektin viimeinen kevät on lähtenyt käyntiin loistavasti. Viikottain musisoidaan mm. Kuulomuskarin ja puhemuskarin merkeissä. Kuulomuskari toteutetaan livenä Musiikkikeskus Resonaarissa ja puhemuskari taas etänä ja osallistujia on joka puolelta Suomea. Puhemuskarin vetäjinä toimivat tutut Ulla ja Mikaela viime syksyltä ja heitä avustaa logopedian opiskelija Iida. Valmistaudumme myös kovaa vauhtia esittelemään CIsumusa-projektin lopputuotosta ja tutkimustuloksia seminaarissa, joka järjestetään syyskuun alussa. Siitä vielä lisää myöhemmin keväällä.

Koko perheen keväinen tapahtuma

Viime viikon keskiviikkona CIsumusa oli Humakin viittomakielen opiskelijoiden koko perheen keväisessä tapahtumassa pitämässä musiikkirastia Herttoniemen Oravapuistossa. Musiikkirastissa oli mukana viittomakielisiä laululeikkejä, joiden avulla osallistujat pysyivät lämpimänä tapahtuman ajan.

Kuvassa paljon ihmisiä, lapsia ja aikuisia. Ihmisillä on kädet ylhäällä ja suurimmalla osalla selkä kuvaajaan päin. Ihmiset osallistuvat laululeikkiin.
Opiskelijat lauloivat ja leikkivät lasten kanssa

Tapahtumassa oli myös monia muita rasteja. Lapset pääsivät harjoittelemaan tarkkuusheittoa palloilla, kuuntelemaan ja katselemaan tarinaa ja piirtämään tussilla isoille lakanoille. Tarjolla oli myös mehua ja keksejä pieneksi välipalaksi. Onneksi aurinko paistoi ja lämmitti mukavasti lähes tapahtuman loppuun asti. Tunnelma oli rento. Lapsilla tuntui olevan hauska iltapäivä.

CIsupajan kanssa yhteinen etämuskari

Viime lauantaina musisoimme etämuskarissa ihanan Juha-Matin johdolla. Aloitimme tapahtuman laulamisella, sitten pääsimme soittamaan yhdessä rytmissä kotinurkista keksityillä soittimilla. Soittimia olikin monia erilaisia, löytyi kattilaa, helistintä, kapuloita ja ämpäreitä!

Ralliauto-laulun mukana taiteilimme itse hienot ralliradat paperille ja lähdimme erivärisiä kyniä apuna käyttäen kiertämään vauhdikkaasti rataa ympäri. Vielä ennen soittorasian sulkemista tanssimme yhdessä ja muutama lasten toivelaulu mahtui mukaan. Tunnin tapahtuma oli ohi nopeasti.

”Vihdoin jotain ohjelmaa! Lapset odottivat todella innoissaan muskarin alkua ja kertoivat siitä tutuille jälkeenpäin.”

– Etämuskarin osallistujan palaute

Screenshot zoom-tapahtuman osallistujista ja tapahtuman vetäjistä.
Kuva tunnelmaa etämuskarista

Musiikin iloa on luvassa myös kesällä, kun LapCI ry järjestää taas Musaleirin! Sinne voit ilmoittautua tästä linkistä: Musaleiri tai sitten leirin jälkeen pidettävään yhden päivän Musapajaan, jos lapsesi on alle kouluikäinen.

Nähdään tapahtumilla!

Terveisin,

Katariina Varjonen, CIsumusan projektikoordinaattori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *