CIsumusan sävelet soivat taas!


perheitä istumassa lattialla ringissä

CIsumusan puhemuskarit aloitettiin tänä keväänä kahdeksan perheen voimin Kangasalan Ikifit Apilassa. Yhteensä mukana toiminnassa on ennätykselliset 15 perhettä ja ryhmiä on tänä keväänä kaksi. Toinen ryhmä on kokonaan etänä ja toisen ryhmän kanssa testaamme hybridipuhemuskaria ensimmäistä kertaa.

Kuvassa on lapsia ja aikuisia istumassa lattialla, yksi aikuinen pitää rasiaa lapsen edessä ja lapsi on avaamassa rasiaa.
Soittorasia avattiin yhdessä perheiden kanssa.

Musiikin iloa kaikille

Kuvassa lapsi kuvattuna takaa päin muovailemassa pöydän ääressä.

Tänä keväänä saimme hakemuksia enemmän, kuin koskaan aiemmin. Toiminta on tullut vuosi vuodelta yhä suositummaksi. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistua ja järjestimme kaikki hakeneet perheet mukaan toimintaan. CIsumusan suurin tavoite on, että musiikin riemu löytää tiensä kaikkien kuulovammaisten lasten koteihin ja samalla edistämme lasten kuulon ja puhekielen kuntoutusta.

Toiminnassa lapset pääsevät näkemään muita sisäkorvaistutetta käyttäviä lapsia ja saamaan uusia ystäviä. Monet LapCI ry:n kautta alkaneet ystävyydet kestävät läpi elämän.

CIsumusa-viikonloppu perheiden tutustumista varten

Kaikki perheet eivät pääse paikalle CIsumusa-viikonloppuun, mutta on kuitenkin hienoa, että monet perheet pääsevät tutustumaan ja ryhmäytymään jo ennen puhemuskareiden alkua. Etäosallistujat näkevät toisensa vain ruutujen välityksellä, joten viikonloppuna on mahdollisuus nähdä muita perheitä kasvokkain. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu aina puhemuskarituokio ja paljon muuta ohjelmaa.

Kuvassa aikuisia hämärässä huoneessa, osa istuu tai makailee lattialla ja osa makaa hetekan päällä.
Vanhemmat rentoutumassa CIsumusa-viikonlopussa MIETEn Jenikan ohjaamana

Tietoa puhemuskarista ja kivaa ohjelmaa koko perheelle

Kerromme viikonlopussa tarkemmat tiedot toiminnasta ja yritämme antaa vinkkejä perheille kotiin vietäväksi. Aikuiset pääsevät viettämään omaa vaihtelevaa ohjelmaa, kuten viime viikonlopussa oli mahdollisuus käydä kuntosalilla ja ohjatussa rentoutumisessa. Sillä aikaa meidän taitavat lastenohjaajat katsovat lapsien perään. Lapsille oli ohjelmassa korujen arkastelua, muovailua, maalaamista, piirtämistä ja illalla katsottiin yhdessä elokuvaa. LapCI ry:n tapahtumille palkataan lastenohjaajiksi pääsääntöisesti sisäkorvaistutetta tai kuulokojetta käyttäviä nuoria. CIsumusa-viikonloppujen perinteeksi on tullut myös uiminen. Perheille oli varattu uimaosasto käyttöön sunnuntai aamuksi ennen kotiin lähtöä. Pieni allasosasto antaa lapselle hieman paremman kuuloympäristön uimiselle, kuin esimerkiksi suuret uimahallit.

Uima-allas osasto
Ikifitin upea allasosasto, jossa oli mukavan lämmin vesi

Ystävyksien lähtöhali, toivottavasti näemme taas seuraavilla tapahtumilla! Voitte seurata LapCI ry:n tapahtumia meidän tapahtumasivuilla: Tapahtumat

Kuvassa kaksi pientä lasta halaavat toisiaan

Keväisin terveisin,

Katsu ja Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *