CIsumusa muuttaa syksyllä Jyväskylään!


LapCI ry:n CIsumusa-hanke alkoi vuosi sitten keväällä, jolloin projektikoordinaattori Saana aloitti työnsä CIsumusan parissa. Hankkeessa toteutetaan puhemuskareita kuulovammaisille lapsille kielen ja kuulon tueksi. Tavoitteena on saada musiikki osaksi kuulovammaisten lasten arkea varhaislapsuudesta asti ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyen ulottaminen lasten perheisiin.

CIsumusan kevät

Ensimmäinen kevät kului suunnitellessa tulevaa toimintaa ja syksyllä päästiin tositoimiin, kun ensimmäinen puhemuskariryhmä aloitti puheterapeutti logopedian yliopistonlehtori Ritva Torpan, musiikkiterapeutti, musiikin varhaiskasvatuksen lehtori Laura Huhtinen-Hildénin ja heidän opiskelijoidensa vetämänä Helsingissä. Syksyllä osallistujina oli 1-3-vuotiaita ja nyt keväällä mukana on 4-6-vuotiaita lapsia. Ensimmäinen vuosi hanketta on takana ja toimintamalli on alkanut hiljalleen hioutua siitä, minkälainen CIsumusa-puhemuskarin tulisi olla.

Lapsia leikkimässä CIsumusassa
Lapset olivat CIsumusan ensimmäisellä puhemuskarikerralla keväällä 2020 innoissaan mukana laulamassa ja soittamassa.

Jyväskylä, täältä tullaan!

CIsumusa-puhemuskarin seuraavassa vaiheessa siirrymme Jyväskylään. Siellä puhemuskareita vetävät musiikkiterapeutti ja musiikkipedagogi Riitta Koski-Helfenstein sekä puheterapeutti Nina Kuusinen. Riitta ja Nina ovat valtavan innostuneita hankkeesta ja odottavat jo innokkaina ryhmän starttia ja lasten sekä vanhempien kohtaamista.

Hankkeessa kehitetään myös etäpuhemuskaritoimintaa, jotta puhemuskariin voisi osallistua myös lapsia, jotka eivät asu niissä kaupungeissa, joissa puhemuskareita järjestetään. Etäpuhemuskaria pilotoidaan syksyn 2020 aikana muutaman perheen kanssa. Tarkoitus on, että osassa Jyväskylän muskarikertoja olisi etäyhteyden kautta mukana muutama vanhempi-lapsi-parivaljakko. Sinun ei siis tarvitse olla paikkakuntalainen, jotta voit hakea mukaan toimintaan.  

Sinustako CIsumusalainen?

Innoistuitko mukaan? Ilmoittautuminen syksyn CIsumusaan alkaa 18.3. Syksyn 2020 puhemuskarin pitopaikka on Valterikoulu Onerva Jyväskylässä ja puhemuskareita pidetään keskiviikkoisin 30.9.-9.12.2020 klo 17.00. Alla olevan linkin kautta pääset ilmoittautumislomakkeelle.

Ilmoittaudu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *