Lehdet lentää ja CIsumusan syksy nyt on!


CIsumusassa vietettiin viikonloppua syksyisissä tunnelmissa Kiipula-opistossa, Turengissa. Puhemuskari kestää 10 viikon ajan ja toimintaan sisältyy yhteinen vertaisviikonloppu, jota vietimme viime viikonloppuna. Perheet pääsevät tapaamaan toisiaan, joka on tärkeää varsinkin, kun syksyn toiminta toteutetaan muuten etänä.

Viikonloppu aloitettiin perinteisesti Puhemuskarilla, jossa lapset pääsivät laulamaan ja leikkimään yhdessä. Esille otettiin paljon erilaisia soittimia, joita lapset saivat kokeilla. Sadeputket ja bassopalat tekivät lapsiin suuren vaikutuksen ja soittimia ihmeteltiin pitkään.

Neljä lasta ja neljä aikuista soittamassa lyömäsoittimia lattialla

Perheet saavat kotiin lainaan vietäväksi uuden soitinlaatikon, joka pitää sisällään mm. kanteleen, rytmikapulat ja marakassin. Soittimet ovat tiiviisti mukana Puhemuskari-toiminnassa ja niitä opetellaan soittamaan kymmenen viikon ajan.

Kaksi lasta ulkoleikkipuistossa trampoliinin päällä taustalla näkyy kiipeilytelineitä

Ohjelmaan kuului vertaiskeskustelu vanhempien kanssa, jonka aikana lapset leikkivät lastenhoitajien kanssa. Saimme keskusteluun mukaan sisäkorvaistutetta käyttävän Mion ja hänen äitinsä Katjan. Vanhemmat pääsivät kyselemään, miten arki sisäkorvaistutteen kanssa on sujunut yläkouluikäisen lapsen omasta ja hänen vanhempansa näkövinkkelistä.

kuusi ihmistä pöydän ympärillä, jonka päällä on oranssikuvioinen pöytäliina ja maalaus ja muovailutarvikkeita.

Illalla lapset pääsivät vielä taiteilemaan ja muovailemaan upeita teoksia ennen iltapalaa. Parasta viikonlopuissa on rento yhdessä olo.

Sunnuntaina uitiin, vesijumppailtiin, saunottiin ja rentouduttiin ennen kotiin lähtöä.

Uima-allas sisätiloissa

Kiitos viikonlopun osallistujille!

Terkuin,

Katsu ja Helmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *