Muistoja juhlavuoden kunniaksi: Marianne Peltoniemi


Kuva Mariannesta kesäpäivillä 2014. Katse kohti aurinkoista taivasta kädet levällään.

LapCI ry:llä on ja tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni! LapCI ry oli nimittäin aikoinaan ensimmäinen vakituinen työpaikkani valmistuttuani yhteisöpedagogiksi. Silloin alkuvuodesta 2012 LapCI ry oli juuri saanut rahoituksen sekä CIsupajalle että Kuuloavain.fi -hankkeelle. Pääsin heti suunnittelemaan toimintaa ja tilaisuuksia melkein kuin tyhjältä pöydältä. Erityisesti pääsin kehittämään viestintää isoin harppauksin. Loin somekanavia, kuvapankkia, uutiskirjettä ja rakensin verkostoa muiden kuulo- ja viittomakielialan toimijoiden kesken. Olimme silloin Leenan kanssa useamman vuoden kahdestaan ainoat työntekijät – ja tosi näppärä tiimi!

Parasta työssäni oli se, että pääsin tutustumaan lapsiin, nuoriin ja perheisiin, siis heihin, joille tätä työtä tein. Edelleen muistelen lämmöllä monia tapahtumia, joissa sain olla: ainakin seitsemän musaleiriä Resonaarissa ja niiden tiimoilta järjestettyjä LapCI-bändin keikkoja, valokuvauskerho, pienten viikonloppuja, kesäpäiviä, pikkujouluja, Englannin leirejä ja monen moisia teemaviikonloppuja eri puolilla Suomea. Yhtenä isona tapahtumana haluan mainita kansainvälisen Euro-CIU Symposiumin järjestämisen Helsingissä keväällä 2017, jota tein Ullan johdolla koko sen edeltävän talven.

Äsken kyllä huijasin, kun sanoin, mikä oli parasta tässä työssä. Nimittäin tuli mieleeni asia, joka kuitenkin oli ehkä kaikista parhainta. Se oli se, että sain vuosi vuodelta nähdä, kuinka lapsista kasvoi aina vaan rohkeampia ja rohkeampia omia itsejään. Ja vielä erityisesti se, kun lapset tutustuivat tapahtumissa toisiinsa ja seuraavassa tapahtumassa ystävyys sai jatkoa. Uskon, että moni lapsi ja aikuinenkin on saanut LapCI ry:n myötä elämänmittaisia ystävyyksiä ja se jos mikä, on parasta. Ja tärkeää.

Silloin kohtaamani lapset ja nuoret ovat nyt kasvaneet nuoriksi ja aikuisiksi. Usein mietin, mitä kenellekin kuuluu nykyään. Toivon, että moikataan, jos jossain kohdataan!

Itse olen jatkanut uuteen toimeen, olen nykyään viestintä- ja verkostokoordinaattorina Lastensuojelun Keskusliitossa. Teen EU-rahoitteisessa koordinaatiohankkeessa valtakunnallista lastensuojelun kehittämistyötä. Minuun saa olla yhteydessä, jos tulee muistoja tai vaikkapa palautetta vielä vuosienkin jälkeen! Minut löytää esimerkiksi LinkedInistä.

Tsemppiä Janetin tiimille ja paljon Onnea LapCI ry 25 v!

Halauksin,

Marianne Peltoniemi
LapCI ry:n projektikoordinaattori 2012–2021

Poke-stop, käy halaamassa Mariannea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *