Musiikkileiri Resonaarissa 2012


 

_MG_0796

Musaleiri Resonaarissa 2012

Kesällä 2012 toista kertaa järjestetylle LapCI ry:n Musaleirille osallistui kahdeksan lasta: viisi sisäkorvaistutelasta sekä kolme sisarusta iältään 8-13. LapCI ry:n koordinaattori Marianne Rintala toimi leirin ja bändin ”managerina”. Tässä hänen kirjoitus leiristä.

”Musiikin erityispalvelukeskus Resonaari Helsingin Kulosaaressa on mm. musiikkikasvatuksen, musiikin erityispedagogiikan ja kuvionuottimenetelmän kehittämisyksikkö. Leirillä soittoa oli neljä tuntia päivässä Resonaarin musiikinopettajien Laurin ja Sannin johdolla. Lapset soittivat kuvionuoteista koostaen bändin, jonka ensimmäinen keikka oli vanhemmille leirin päätöspäivänä. Bändin nimeksi tuli Musisoivat Kekäleet. Jokainen sai kokeilla viikon aikana kaikkia soittimia. Rummut, sähkökitara sekä piano taisi olla eniten suosiossa.
Yövyimme Resonaarissa patjoilla. Tytöt olohuoneessa ja pojat perimmäisessä musiikkihuoneessa. Resonaarissa oli oikein kodikas tunnelma, sillä se on ihan tavallinen omakotitalo, josta on tehty musiikkikeskus. Suurin bändihuone on varastoon rakennettu ja lisäksi talossa on kolme muuta soittohuonetta. 
_MG_1133

Leirin ohjaajina toimi minun lisäkseni myös Ella Toiviainen sekä Anniina Kortemaa, jotka vastasivat lasten viihdyttämisestä. Ohjelmaan kuului paljon leikkejä sekä sisällä että ulkona, mm. leiriolympialaiset: pojat vastaan tytöt. Me ohjaajat kokkasimme joka päivä ruoat ja lapset auttoivat joka päivä siivoamisessa ja kattamisessa.
Yhtenä iltana retkeilimme läheiselle kalastajamajalle, pienelle saarelle Mustikkamaan kyljessä. Saunoimme, uimme ja grillasimme.
Leiriläisten mielestä parhaimpia asioita oli mm. hulavanteen pyöritys, nukkuminen, vampyyrileikki, soittaminen, ihanat ohjaajat ja leiriolympialaiset. _MG_0839
Omasta puolestani olen erittäin iloinen leiristä, sillä lapset tuntuivat viihtyvän. Vanhemmilta tuli kommenttia, että lapset eivät edes soitelleet viikon aikana kotiin, joten heillä on täytynyt olla kivaa tekemistä. Itsellenikin tämä oli tervetullutta vaihtelua työhöni – normaalisti kun olen paljon koneella ja puhelimessa järjestelemässä ja suunnittelemassa asioita, niin nyt sitten pääsin vihdoin lasten kanssa olemaan ja saatoin keskittyä siihen. Loppukonsertissa, kun vanhemmat tulivat paikalle, lapset soittivat sekä lauloivat huolellisesti mm. J. Karjalaisen “Mä olen mies” ja Haloo Helsingin “Maailman toisella puolen”, minun oli vaikea pidätellä ilon kyyneleitä. Konserttia oli treenattu koko viikko ja joitakin taisi jännittää vanhempien läsnäolo.
Luulen, että jokainen lapsi sai kuvionuottien ansiosta paljon oivalluksia musiikkileirin aikana. Kaikki soitti kaikkia soittimia, kaikki lauloivat ja kaikki pääsivät tekemään musiikkia. Kiitos kaikille lapsille ja ohjaajille, oli upea leiri ja toivottavasti ensi kesänä se järjestetään uudelleen!!

 

Marianne Rintala
Koordinaattori
LapCI ry
puh. 045 8590 888
marianne.rintala@lapci.fi