Lainalaitteita jäsenille


Lainalaitteita jäsenille

Meillä on iloisia uutisia! Comfort Audio -ryhmäkuuntelulaitejärjestelmän lisäksi LapCI ry:llä on tarjota muitakin sisäkorvaistutteisiin liittyviä apuvälineitä koekäyttöön. Tässä esittelemme jäsenillemme lainattavia laitteita. Lapsen on hyvä kokeilla tuotetta ennen ostopäätöstä!

Cochlear

Minimic, Phone Clip ja TV-lisälaite toimivat langattomasti CP910-prosessorin kanssa

Cochlear langattomat lisälaitteet on tarkoitettu parantamaan sisäkorvaistutekäyttäjän kykyä selviytyä paremmin arkipäivän kommunikaatiotilanteista. Ne tuovat tutkitusti merkittävää hyötyä puheenymmärrettävyyteen monissa arkipäivän kuunteluolosuhteissa, joita voi olla mm. koti-, työ-, ja kouluympäristöt, autot ja muut ajoneuvot, kaupungin häly, sosiaaliset tilanteet, kahvilat, ravintolat, kokoukset, luentotilanteet jne.

Cochlear pienoismikrofoni (Minimic) on FM-laitteeseen verrattavissa oleva digitaalinen kuulonapuväline, joka helpottaa kuulemista haastavissa kuunteluolosuhteissa. Siinä oleva mikrofoni poimii ääntä ja siirtää sen langattomasti suoraan puheprosessoriin. Lisäksi se toimii suoratoistolaitteena mukana tulevan 3,5 mm audiojohdon avulla. Elijah

Cochlear puhelinlisälaite (Phone Clip) auttaa sisäkorvaistutekäyttäjää selviytymään puhelimessa ja saamaan puheesta selvää haastavissakin kommunikaatiotilanteissa. Puhelinlisälaite siirtää puhelimesta tulevan äänen suoraan puheprosessoriin, ja lisäksi poimii käyttäjän äänen mikrofonilla. Langatonta puhelinlisälaitetta voi myös käyttää useiden Bluetooth-lähettimillä varustettujen audiolaitteiden suoratoistolaitteena.

Cochlear TV-lisälaite on digitaalinen kuulonapuväline, joka helpottaa sisäkorvaistutekäyttäjän kykyä seurata ja kuunnella TV-lähetyksiä normaaleissa sekä haastavissa kuunteluolosuhteissa. Langatonta TV-lisälaitetta voi myös käyttää muiden audiolaitteiden (esim. stereot, CD-soitin, MP3-soitin, luentosalin PA-järjestelmä) suoratoistolaitteena. TV-lisälaitteen voi liittää käyttäen lukuisia eri liitäntöjä: 3,5 mm TRS (analoginen), RCA (analoginen), SCART (analoginen), koaksiaalinen RCA (digitaalinen), optinen liitin: Toslink (digitaalinen).

Uudet langattomat lisälaitteet eivät vaadi prosessoriin erillisiä lisälaitteita vaan vastaanotin on sisäänrakennettu kaikkiin CP910- ja CP920-prosessoreihin. TV StreamerPhone ClipMini MicrophoneTarvitset uusimman ohjelmiston, joka on tullut automaattisesti säädöissä vuoden 2015 huhtikuun jälkeen. Mikäli et ole käynyt säädöissä tämän jälkeen, sinun pitää käydä ensin sairaalassa säädöissä, jotta prosessorin ohjelmisto päivittyy ja laitteet toimivat.

Kun prosessorin ohjelmisto on oikea, on itse laitteiden yhdistäminen helppoa: sulje prosessorin virta, paina liitettävän langattoman lisälaitteen yhdistämispainiketta ja laita prosessori takaisin päälle. Prosessorin merkkivalot vilkkuvat ja yhteys muodostuu. Prosessorin kaukosäätimen lisälaitevalikosta pääset säätämään ns. sekoitussuhdetta: kuinka paljon ääntä tulee prosessorin oman mikrofonin kautta ja kuinka paljon lisälaitteesta.

Tämän kolmen lisälaitteen setin laina-aika on enintään kaksi kuukautta kerrallaan ja jonoonkin saa ilmoittautua. Toki, jos laite todetaan hyväksi tai huonoksi ennen kahden kuukauden aikarajaa, kannattaa se palauttaa nopeamminkin, jotta seuraava listalta pääsee kokeilemaan laitteita.

 

Uusi Aqua+ -vesisuoja sopii CP810- ja CP910 -prosessoreihin

Kerroimme jo aiemmin Aqua+ -vesisuojan lainamahdollisuudesta, lue käyttäjäkertomus tästä. Tässä yhteydessä kerromme vielä jäseneltämme saamamme vinkin: Heidän kunnassa sosiaalitoimi on kustantanut vesisuojan oppilaalle koulujen liikuntatuntien uimaopetusta ajatellen.

 

Comfort Audio on edelleen lainattavissa

Comfort Audio -ryhmäkuuntelujärjestelmä on FM-laite, joka on myös edelleen lainattavissa. Kirjoitamme tästä järjestelmästä vielä tarkemmin myöhemmin, joten ”pysyhän kanavalla”!

 

Meluvalo / Ääniliikennevalo

LapCI ry omistaa myös Meluvalon, jota voi lainata esimerkiksi päiväkotiin tai kouluun. Meluvalo on havainnollinen tapa osoittaa lapsiryhmälle äänenvoimakkuuden tason tilassa. Kun äänenvoimakkuuden taso nousee, liikennevalojen väri vaihtuu vihreästä keltaiseen ja punaiseen. Meluvalossa on myös sireeni, joka hälyttää haluttaessa yhdessä punaisen valon kanssa korkeasta äänenvoimakkuuden tasosta. Laite mittaa äänenvoimakkuutta 50 desibelistä 120 desibeliin saakka. Pakkaus sisältää itse laitteen lisäksi verkkovirtamuuntajan sekä suomenkieliset ohjeet. Koko 44 x 11 x 13,8 cm. Lisää ohjeita tästä linkistä (aukeaa pdf).

 

Kuinka pääsen lainausjonoihin?

  • Laitteita lainataan LapCI ry:n jäsenperheille.
  • Laita viestiä osoitteeseen marianne.rintala@lapci.fi tai info@lapci.fi, niin vastaamme missä kohtaa jonoa olet.
  • Laitteesta allekirjoitetaan koekäyttösopimus ja laitteet ovat vastuullanne laina-ajan. Pidäthän niistä hyvää huolta ja palautat kaikki osat, niin seuraavan on helppo aloittaa koekäyttönsä.
  • Lainaaminen on muuten maksutonta, mutta palautussuuntaan postikulut (tällä hetkellä 7,90 e) tulee maksettavaksi.