Kokeilussa Cochlearin Aqua+-­vesisuoja


eemi_1

Kokeilussa Cochlearin Aqua+-­vesisuoja

LapCI ry lainaa jäsenperheilleen sisäkorvaistutteisiin liittyviä lisä- ja apuvälineitä kokeiltavaksi. Saimme Cochlearilta Aqua+ -vesisuojat, jotka olivat lainassa Sakomaan perheellä tänä kesänä. Tässä äidin kertomus.

”Kesäisenä päivänä mökillä lapset uivat ahkerasti. Eemi muiden mukana, kertakäyttöinen uimapussi korvallaan. Sukellus ja hetken päästä alkoi huuto. Sisäkorvaistute eli kotoisammin imppa oli tippunut sukeltaessa ja sitä sitten etsittiin kymmenen minuuttia useamman ihmisen voimin. Onneksemme pieni kelluva aarre löytyi. Implantistaan kovin tarkalle pojalle tapahtunut oli kova pala.

Meni muutama viikko ettei Eemi mennyt kertaakaan järveen laitteen kanssa, koska pelkäsi impan katoavan taas. Päätimme hyödyntää Cochlearin LapCI ry:lle lainakäyttöön tarkoittamaa tarjousta ja kokeilla onko se Aqua+ -vesisuoja nyt sitten niin hyvä kuin monet olivat kertoneet.

Ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien poika vain kehui Aqua+ -­vesisuojaa. Kysellessäni eroja kertakäyttöiseen uimapussiin, tuli yllättävä vastaus ”tää ei rahise”. Yllättävän tästä tekee se, että hän ei ollut koskaan aiemmin valittanut uimapussien rahinasta. ”Uimakuori on vielä parempi.”

Aqua+ ­-vesisuoja istuu paremmin korvan taakse ja pysyy täten paremmin päässä. Itse olin ostanut jo aiemmin pojalle Ear Band­-it Ultra-­pannan. Tämä panta ja Aqua+ ­vesisuoja toimii yhdessä kuin unelma. Imppa ei ole irronnut kertaakaan järvessä lapsen päästä tällä yhdistelmällä. Nykyään poika uskaltaa uida pelkäämättä laitteen tipahtamista, sukeltelee ja nauttii järvessä puljaamisesta. Samaan aikaan itselläni äitinä on turvallisempi olo vahtia pojan touhuja, kun hän on kuulolla siellä järvessäkin.

eemi_2

Meidän Aqua+ -vesisuojan käyttökokemukset rajoittuvat näin kesäaikaan vain järvissä uiskenteluihin sekä pihalla tapahtuviin vesisotiin/leikkeihin. Jatkossa tulemme varmasti käyttämään tätä vesisuojaa uimahalleissa käydessämmekin. Poika on paljon rennompi Aqua+ ­-vesisuojan kanssa kuin kertakäyttöisten uimapussien kanssa. Selvästi luotto on kovempi aiemmin mainittuun ja äänenlaatukin on parempi. Lapsen sanoin: ”Se on ihan hienokin ja kela näyttää hirveen hienolta korvassa.”

Jotain huonoakin tässäkin vesisuojassa on. Aqua+ ­-vesisuoja ei kellu. Tuote on myös paljon hintavampi ja vähän monimutkaisempi laittaa kuin kertakäyttöiset uimapussit. Epäilemättä se kuitenkin on hintansa väärti ja tällä kokemuksella voimme suositella Aqua+ ­-vesisuojaa.”

 Tiina Sakomaa

Aqua+ -vesisuoja pähkinänkuoressa

Maailman ensimmäinen vesitiivis silikoninen vesisuoja korvantausprosessoreille. Aqua+ -vesisuoja on pehmeä, taipuisa silikoninen prosessorinsuojus, joka sopii henkilöille jolla on Nucleus CP810- tai CP900-sarjan puheprosessori. Aqua+ -vesisuojan ja  Aqua+ -lähetinkelan kanssa käyttäjät voivat nyt osallistua kaikenlaisiin vesiaktiviteetteihin. Aqua+ -vesisuoja pysyy mukavasti korvan takana ja antaa mahdollisuuden uida ja sukeltaa puheprosessorin kanssa.

Aqua+ -vesisuojan ominaisuudet:

 • Yhteensopiva kaikkien vesityyppien kanssa (merivesi, saippuavesi, kloorivesi, makeavesi)
 • Täysi vesitiiviyys IP68 -luokituksella
 • Laajat säätömahdollisuudet: Säätäminen prosessorin painonapeilla tai kaukosäätimellä
 • Prosessorin toiminnan monitorointi: Kaukosäätimen tai puheprosessorin merkkivalojen avulla.
 • Kiinnitys-/turvatarvikkeet turvalliseen käyttöön (mikrofonilukko ja varmistinnaru)

Aqua+ -vesisuojajärjestelmä sisältää:

 • Cochlear Nucleus® Aqua+-vesisuojia kaksi kapppaletta                
 • Cochlear Nucleus®Aqua+-lähetinkela ja magneetti
 • Cochlear Nucleus® Varmistinnaruja kaksi kappaletta
 • Cochlear Nucleus® Mikrofonilukkoja neljä kappaletta
 • Cochlear Nucleus®Säilytysrasia
 • Aqua+ -käyttöohjeet
aqua+retention devices
Aqua_Packaging

Huomio! Mikäli kiinnostuit lainaamaan tätä tuotetta, ota yhteyttä LapCI ry:n toimistolle. Meillä on yksi kappale kiertämässä. Lainaaminen on ilmaista. Laita viestiä info(at)lapci.fi.