”Ihanaa, en ole ainoa kuuro maailmassa!”


IMG_7191Retki Englantiin 2012

The Ear Foundationin kansainvälinen SI-nuorten ”The Friendship Week 2012” järjestettiin Englannissa heinäkuussa 2012.

LapCI ry lähetti kansainväliselle lerille neljän hengen delegaation: Jesse Peltola, Pyry Ruikka, Paula Lähetkangas ja Jenny Hirsikangas. Apuohjaajina oli Peppiina Heikkilä sekä Tuulia Harjunmaa, jotka olivat leirillä edellisvuonna. Mukana oli myös koordinaattori Marianne Rintala.

Leirillä oli 12-18-vuotiaita nuoria 9 eri maasta; Suomen lisäksi Englannista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Uudesta-Seelannista, Nigeriasta ja Walesistä sekä Skotlannista. yhteensä 40. Paikka oli vanha ja sokkeloinen kartano, kuurojen sisäoppilaitos nimeltään St. John’s school for Deaf. Leiri haastoi nuoret kommunikoimaan keskenään ja hyvinhän se näytti sujuvan, englannilla, hymyillä sekä viittomilla.

Ote Paulan päiväkirjasta: DSC_0249
“Keskiviikko 24.7.2012


Taas herättiin St.Johnsissa, eikä kotona, mutta se ei ollut mikään pettymys. Aamiaisen jälkeen alkoi leiriolympialaiset uusissa ryhmissä, se oli just sikahauskaa. Oli paljon erilaisii urheilusuorituksia, sählyä, koripalloa, keihään heittoa. Kaikki urheili ihan kympillä, oltiin ihan hikisiä, se oli vaa hyväks. Eniten kerännyt pisteitä ryhmä voitti kultamitalin + suklaata ja sai paperinpalasen. Oli hopeamitalit ja pronssimitalejakin.
IMG_7296Sitte juostiin kirjaimellisesti suoraa päivälliselle, pizzaa taas. Onneks oli myös salaattia tarjolla. Norjalaiset ja suomalaiset on aina pienes ”ruokasodassa”, ku pistetää suolaa toisten laseihin. Iha huumorintajuista. Ihmiset ei ole enää jäätävii toisten seuras, nyt aletaa iha oikeesti olla muidenkin kans, mikä on suuri plussa ku pääsee vihdoin puhuu enkkuu kunnolla. Hey’aa! – Paula L.”IMG_7431 IMG_7417