The Ear Foundation järjesti jälleen vuotuisen sisäkorvaistutetta käyttäville nuorille suunnatun kansainvälisen leirin. Tänä vuonna viikoksi Englantiin lähti neljä 15-vuotiasta tyttöä eri puolilta Suomea ja huoltajaksi yhden heistä äiti.
Leirillä oli yhteensä 39 nuorta Tanskasta, Saksasta, Unkarista, Espanjasta, Turkista, Iso-Britanniasta ja Suomesta. Leiriohjelmaan kuului mm. päiväretket Whitbyhyn ja Yorkiin, urheilua, esityksiä jokaiselta omasta itsestään ja ryhmänä omasta maastaan, mukin maalausta, t-paitojen kehittelyä, latotanssit ja paljon muuta.
Ella Tuuli, Oona Konttinen, Iida Kakko ja Tiia Leppänen kirjoittivat päiväkirjaa:
6th annual European Friendship Week 24.-30.7.2016 at St John’s School for the Deaf in Boston Spa, North Yorkshire.
Su: Lähtöpäivä. Matkustimme lentokoneella Manchesteriin, Manchesterista junalla Leedsiin. Sieltä meidät haettiin autolla Boston Spahan, jossa leiri järjestettiin. Ma: Tutustumisleikkejä! Ti: Retkipäivä. Menimme bussilla Robin Hood Bayhin, josta kävelimme hienoa rantareittiä Whitby Abbeyhin. Kävelimme 15km. Whitby Abbeyssa tutustuimme vanhaan linnaan ja kaupunkiin. Illalla oli erilaisia pelejä ja leikkejä. To: Matkustimme bussilla Yorkin kaupunkiin, kävimme katsomassa nähtävyyksiä ja shoppailimme. Illalla oli ohjelmaa mm. pyjamabileet. Pe: Luvassa oli vähän erikoisempaa ohjelmaa kun oli viimeinen ilta. Pidimme hauskaa, tanssimme, söimme hienon illallisen ja hyvästelimme toisia joka oli vaikeaa… La: Kotiin samaa reittiä kun tultiinkin.
Tiia Leppänen kirjoitti kuvauksen leirin keskiviikosta:
”Herätys oli klo 8, jonka jälkeen menimme aamupalalle. Aamupala oli hyvin brittiläinen: paahtoleipiä ja monenlaisia hilloja, nutellaa leivän päälle. Aamusta pelasimme erilaisia joukkuepelejä sisällä, monet niistä olivat itsellenikin tuttuja mm. syöksykisa patjoilla, polttopalloa kahdessa joukkueesa ja ristinollaa kahdessa joukkueessa.
Urheilun jälkeen ohjelmassa oli “African drumming”, jossa soitimme rumpuja. Pidimme Suomen esityksen, mutta tarjoamamme lakritsit ja salmiakit eivät oikein maittaneet ulkomaalaisille.
Ruoan jälkeen pelattiin “krokettia”, tosin britit sanoivat vaakamailalyönnin olevan kielletty :o. Meillä oli myös “Post card writing challenge” eli kirjoitimme tietomme Yorkista ostettuihin postikortteihin. Postikortit sekoitettiin niin että kaikki saivat jonkun muun postikortin ja niihin kirjoitettiin esim. joku tervehdys.
Ohjaajat postittivat kortit ja leirin jälkeen aloimme saada niitä, ihan kivoja muistoja. Illalla meillä oli brittiläinen “barn dance” eli ns. latotanssit. Niiden jälkeen menimme nukkumaan.”
Palautetta leiriläisten vanhemmilta:
”Tyttäreni oli innoissaan että sai puhua englantia tosi paljon. Matka avasi silmiä, kun oli niin kansainvälistä. Huomasi, että hän oli saanut tietoa monesta maasta. Ja sisäkorvaistutteista tuli uutta tietoa, vertaistukea.”
”Oli saanut vahvan tunteen, että on omiensa joukossa.”
Suuret kiitokset porukan huoltajalle, Päivi Tuulille, matkan johtamisesta ja tyttöjen apuna olemisesta. Reissussa kaikki sujui oikein hyvin ja suuremmilta kommelluksilta vältyttiin. Kaikki palasivat kotiin tyytyväisinä! LapCI ry on erittäin ylpeä näistä nuorista ja toivoo mukavien leirimuistojen kantavan vielä pitkälle elämässä.
Marianne Rintala koordinaattori marianne.rintala@lapci.fi
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kommentti *
Nimi *
Sähköpostiosoite *
Kotisivu
Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja kotisivuni tähän selaimeen seuraavaa kommentointikertaa varten.
Lähetä kommentti