En ole koskaan työskennellyt kuulovammaisten lasten tai oppilaiden kanssa. En itse asiassa ole ollut juurikaan edes tekemisissä synnynnäisestä kuulovammasta kärsivien tai elämänsä aikana kuulonsa kokonaan menettäneiden lasten tai aikuisten kanssa.
Muusikkona, musiikkipedagogina ja musiikin rakastajana olen oikeastaan pelännyt kuuloni menettämistä, koska kuulo on itselleni jotain minkä kautta olen rakentanut ammatillista minäkuvaani – olenhan käyttänyt suuren osan elämästäni sen kehittämiseen.
Siksi, kun LapCI ry:n edellinen toiminnanjohtaja Leena Hasselman otti minuun tämän hankkeen osalta yhteyttä, en heti tiennyt miten suhtautua asiaan. Aiheeseen tutustuttuani kuitenkin ymmärsin, että tämä itselleni täysin uusi asia koskettaa todella monia ja että jokin itselle itsestään selvä asia ei todellakaan kaikille ole sitä. Kaikilla lapsilla pitäisi olla mahdollisuus harrastaa musiikkia ja saada nauttia siitä kokonaisvaltaisesta ilosta, mitä musiikki voi parhaimmillaan tuottaa.
Olen musiikkipedagogi ja olen työskennellyt viimeiset viisi vuotta musiikin verkko- ja etäopetuksen parissa. Olen tutkinut musiikin opettamista ja oppimista verkon kautta niin videopuheluiden kuin valmiiden videoitujen verkkokurssien kautta, ja olen tutustunut eri verkkoympäristöjen avulla järjestettyihin offline-verkkokurssien koostamiseen.
CIsumusa-hanke tähtää pienten kuulovammaisten lasten puhemuskaritoiminnan sekä etämuskaritoiminnan kokeiluun ja kehittämiseen Suomessa. Tässä hankkeessa roolini on tarttua tuohon ”etään” ja löytää ne keinot verkko- ja etäopetuksen hyödyntämiseen, jotka sopivat juuri tähän tarkoitukseen. Pyrkimyksemme on siis auttaa myös niitä perheitä osallistumaan, jotka eivät kykene osallistumaan puhemuskaritoimintaan fyysisesti paikan päällä ja tehdä heille osallistumisesta mahdollisimman helppoa.
Pidän haasteista. Pidän tilanteista, joissa en ole ennen ollut, mutta voin oppia jotain uutta ja ennen kaikkea auttaa muita oppimaan musiikkia. Verkko- ja etäopetuksen osalta tämä hanke ei tule olemaan läpihuutojuttu, mutta onnistuessamme avaamme musiikin harrastamisen maailmaa taas uudelle, sitä varmasti kaipaavalle kohderyhmälle. CIsumusa-hanke on todellisen huippuryhmän projekti ja uskon, että tässä hankkeessa saadaan aikaan jotain upeaa.
Aatu Mällinen
Musiikkipedagogi / verkko- ja etäopetuksen asiantuntija
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kommentti *
Nimi *
Sähköpostiosoite *
Kotisivu
Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja kotisivuni tähän selaimeen seuraavaa kommentointikertaa varten.
Lähetä kommentti