CIsu-musa -hanke alkaa


LapCI ry on tehnyt tuloksellista työtä sisäkorvaistutteen saaneiden lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin eteen jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi voimme ylpeinä ja iloisina kertoa, että STEA on vahvistanut avustuspäätöksen, ja pääsemme aloittamaan uuden kolmivuotisen hankkeen CIsu-musan, jossa on tarkoitus kehittää puhemusiikkileikkikoulutoimintaa 0-6-vuotiaille kuulovammaisille lapsille kuulon ja kielen tueksi vuosina 2019-2021. Hankkeen toimintaa tullaan toteuttamaan Helsingin lisäksi Keski- ja Pohjois-Suomessa, ja sen lisäksi myös verkossa etämusiikkileikkikoulutoimintana. Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme kehittämään täysin uutta toimintaa, joka samalla mahdollistaa osallistumisen toimintaamme myös syrjäseuduilta.

CIsu-musan toiminnan tavoitteet ovat:

  1. Musiikin saaminen osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti (jo ennen implantointia/kuulolaitteen saamista) ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin.
  2. Mukula- puhemuskaritoiminnan edelleen kehittäminen sekä etämusiikkileikkikoulutoiminnan kokeileminen ja kehittäminen alueellisen tasa-arvon mahdollistamiseksi.
  3. Vertaistuen ja ystävyyksien syntyminen puhemuskaritoiminnan oheistuotteena, ja näiden kautta vanhemmuuden, itsetunnon ja vammaisuuden hyväksymisen parantaminen.

Hankkeessa on yhteistyökumppaneina mm. Helsingin yliopisto, Lindforsin säätiö, Metropolian AMK, , Resonaari/Helsinkimissio ja Aatu Mällinen.

Hanke alkaa kevään aikana ja varsinaiset musiikkileikkikoulut käynnistyvät viimeistään syksyllä. Parhaillaan yhdistyksellä on projektikoordinaattorin rekry-käynnissä.

2 thoughts on “CIsu-musa -hanke alkaa”

  1. Hei. Olisimme kiinnostuneita osallistumaan CIsu-musa -hankeeseen. Meillä on nyt lokakuussa 2v täyttävä huonokuuloinen tyttö. Asumme Kajaanissa joten joudumme ilmeisesti odotetaan pohjois-suomen sijoittuvaa toimintaa?

    1. Hei Marika!

      Kiva kuulla, että CIsumusa-hanke kiinnostaa teitä. Tosiaan hanke alkaa syksyllä 2019 Helsingissä, jatkaa 2020 syksyllä – 2021 keväällä Keski-Suomeen ja 2021 syksyllä – 2022 keväällä Pohjois-Suomeen. Tarkkoja paikkoja Keski- ja Pohjois-Suomen toiminnalle ei ole vielä päätetty ja otamme mielellämme vastaan ehdotuksia paikkakunnista.

      Teemme tällä hetkellä töitä etämuskaritoiminnan käynnistämiseksi ja toivomme, että saamme etämuskarin käyttöön jo ensi keväänä. Tällöin toimintaan voi osallistua mistä vain, pelkästään toimivan internetyhteyden, tietokoneen/tabletin ja web-kameran avulla. Tämä voisi olla teille sopiva vaihtoehto, jos toiminta tulee sijoittumaan liian kauas omalta paikkakunnaltanne. Jos etämuskari saadaan käyttöön kevääksi 2020, voitte hakea jo vaikka Helsingin etämuskaritoimintaan. Tiedotamme asiasta sivuillamme ja Facebookissa, heti kun asia varmistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *