Arjen niksit


Tuulen suhina mikrofonissa

Kun tuuli suhisee häiritsevästi mikrofoniin esim. pyöräillessä, lasketellessa moottoripyöräillessä tai veneillessä voi mikrofonin kiinnittää ”väärinpäin”, jolloin suhina ei enää häiritse niin paljon. Tämä koskee ainakin Medelin BTE – korvantauslaitetta. Kokoa laite koukkua lukuun ottamatta normaalisti, mutta laita koukku toisinpäin reikiinsä paikalleen ja aseta korvaasi, jolloin mikrofoni suuntautuu taaksepäin.

SI:n koristelu ja erilaisia korvakappaleita

Sisäkorvaistutteen ulkoisia osia voi halutessaan tuunata persoonallisemman näköiseksi erilaisilla tarroilla, teipeillä tai korukivillä. Valmiita koristetarroja voi tilata Hearoesilta. Magneetin voi päällystää haluamallaan kankaalla esim. laittamalla kaksipuoleisella teipillä kankaan kiinni. Yksi mahdollisuus on ostaa kännyköiden takaosiin tarkoitettuja koristeteippauksia ja leikata niistä sopivan kokoisia paloja ja liimata niitä prosessoriin tai koristella ne washi-teipillä. Jenni Ahtiainen suunnittelee kuulokojeiden ja implanttien koruja.

Implantti ei pysy päässä

Jos lapsesi on pieni ja irrottaa implantin usein, voit kokeilla esimerkiksi Hearinghenryltä tilattavaa pääpantaa. Myös LapCI ry:llä on oma Bandana-panta.

Uiminen

Implantti on sähkölaite, joka tulee suojata uidessa. Sisäkorvaistutteisiin on olemassa vesisuojia, jotka ovat laitekohtaisia. Tämän lisäksi voi uidessa käyttää uimahattua, joka estää implantin putoamisen veteen. Esimerkki uimalakeista.