Jäsentiedote 2/2022


Hei kaikki,

On suuri kunnia ja etuoikeuteni tervehtiä teitä taas hallituksen puheenjohtajana. Pidimme juuri huhtikuun lopussa vuosikokouksemme, ja olemme iloisia, että saimme kokouksessa uuden jäsenen mukaan hallitustoimintaan. Tervetuloa joukkoon! Lapset nauttivat kokouksen ajan merimaailma Sealifesta, heistä oli kerrassaan ihanaa päästä seikkailemaan kalojen maailmaan!

Nyt kun koronarajoitukset ovat suurimmilta osin poistuneet, odotamme innolla yhdistyksen tapahtumarikasta kesää. Luvassa on sangen musiikillinen kattaus: Musaleiri ja Musapaja pidetään kesäkuussa samaan syssyyn, ja kesän loppupuolella elokuussa on tiedossa suositut, hauskaa ohjelmaa täynnä olevat Kesäpäivät. Kaikki kolme tapahtumaa ovat todella pidettyjä ja paikat täyttyvät nopeasti, joten suunnista siis yhdistyksen sivuille ja varaa paikkasi ajoissa.

Haluan myös kiinnittää huomionne CIsumusan loppuseminaariin, joka järjestetään 7.9. Lapinlahden Lähteessä, Helsingissä. Tule kuulemaan CIsumusan lopputuotoksista sekä hankkeen kehityksestä, tapahtumaan on vapaa pääsy kaikille.

Haluan taas kiittää vuosikokouksen osallistujia siitä, että he antoivat minulle tämän luottamustehtävän jo toista vuotta peräkkäin. Toivon näkeväni teitä pian taas tulevissa tapahtumissa.
Yhdessä olemme enemmän.
Puheenjohtaja Ali Ghiasi

TAPAHTUMAKALENTERI
KESÄ SYKSY 2022
13.-17.6. MUSALEIRI, Helsinki
18.6. MUSAPAJA, Helsinki
1.-5.8. SUURLEIRI, Rautavaara
13.-14.8. KESÄPÄIVÄT, Laukaa
7.9. CISUMUSAN PÄÄTÖSSEMINAARI, Helsinki
10.-11.9. VANHEMPIEN VERTAISVIIKONLOPPU, Espoo
*maksuton tapahtuma, **yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa
Tiedot ovat alustavia ja niihin voi tulla muutoksia. Ilmoittautuminen tapahtumiin kotisivuilla. Vähävaraiset jäsenet voivat hakea alennusta tai vapautusta osallistumismaksuista.

info@lapci.fi www.lapci.fi www.kuuloavain.fi Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki

Yhdistyksen Vuosikokous ja uusi hallitus

Yhdistyksen Vuosikokous pidettiin 23.4. Kalliolan Setlementissä, Helsingissä. Lasten käydessä ohjaajien kanssa vierailulla merimaailma Sealifessa kerääntyivät aikuiset keskustelemaan ensi vuoden suunnitelmista. Kokous sujui mainiosti, ja saimme muutaman erinomaisen huomion koskien yhdistyksen tapahtumia ja tiedotusta.


LapCI ry:n hallituksen kokoonpano pysyy muuten samana kuin viime vuonnakin, mutta uutena jäsenenä mukaan on hypännyt Antti Kyllönen Kajaanista! Antti tuo yhdistykseen paljon hienoja ideoita, ja olemme iloisia että hallitukseen tulee jäseniä myös ”pohjoisemmasta”. Tervetuloa mukaan!


Jäsenmaksun määrä pysyy edelleen samana. Haluamme korostaa jäsenillemme, että jos perheellänne on tiukka rahatilanne pystymme tulemaan silloin vastaan. Jäsenlaskujen saapuessa ota yhteys meihin, jos perheenne ei kykene maksamaan laskua tänä vuonna. Alla vuoden 2022 jäsenhinnat:

25 € / jäsenperhe 30 € / kannatusjäsen 100 € / yhteisannatusjäsen

Festaritunnelmaa Kesäpäivillä

LapCI ry:n perinteisiä Kesäpäiviä vietetään tänä vuonna Peurungan kylpylässä, Laukaalla. Viime vuonna Kesäpäivät oli ehdottomasti vuoden suosituin tapahtumamme, ja tänäkin vuonna odotamme paikalle suurta määrää jäsenperheitä. Tällä kertaa pyöräytämme tapahtuman lauantaina käyntiin Kesäfestareilla, jossa tulee esiintymään vauhdikas Wimmaralli. Lisäksi festareilla nähdään muita hauskoja esityksiä, arvontoja, leikkejä ja herkkuja. Sunnuntaille on myös luvassa kivaa yhteistä ohjelmaa aamupäivästä, samaan aikaan kun yhdistyksen hallitus pitää kokouksensa.


Yön yli yöpyville perheille hinta viikonlopusta on 50 euroa. Pelkästään lauantain ohjelmaan (festareille sekä yhteiselle päivälliselle) osallistuvilta perheiltä emme peri maksua. Osallistumismaksuun sisältyy täysihoito, rajaton pääsy kylpylään sekä sunnuntain yhteinen ohjelma.
Ilmoittaudu mahdollisimman pian, sillä majoituspaikkoja on vain rajoitettu määrä!

PROSSUT ESIIN!

Huhtikuussa LapCI ry:n somekanavia seuraavat huomasivat varmasti käynnissä olleen Prossut esiin! -kampanjan. Halusimme kampanjan kautta kerätä ja levittää SI-ylpeyttä ja häivyttää istutteisiin liittyvää stigmaa. Inspiraation tähän kampanjaan saimme teiltä jäseniltä! Olemme kuulleet vanhemmilta kokemuksia siitä, miten varsinkin varhaisnuorilla saattaa esiintyä kipuilua omien kuulon apuvälineiden osalta, ja miten silloin oma identiteetti (joka muutenkin tuossa iässä kohtaa turbulenssia) ja kärsinyt itsetunto voivat aiheuttaa sen, että impat nähdään erilaisuuden leimana.

Haluamme kannustaa SI:ta käyttäviä lapsia ja nuoria olemaan ylpeitä itsestään ja omasta erityisyydestään: näkemään oman uniikin identiteettinsä suurena voimanlähteenä. Tältä sivulta löytyvät lainaukset ja kuvat ovat kaikki tulleet Prossut esiin! -kampanjaan osallistuneilta, ylpeästi istutteitaan esillä pitäviltä lapsilta.

”Parasta impoissa on, että ne ovat kuin Pokepallot!” – Antsa 7v.

”’Parasta sisäkorvaistutteissa on KUULEMINEN!!’ Ja mitä tulee imppojen koristeluun, ’EN TIIÄ… NYT MUL-LA ON NÄÄ PIKACHUT NE ON AINAKIN KIVAT!’”
– Alvar

”Parasta impoissa on se, että niiden avulla kuulee. Yleensä ei tarvi kertoa mitkä ne on, ko kaverit tietää jo. Koristelen (tai äiti koristelee) impat mielelläni tarroilla näin.” – Niila 6v.

”7- ja 6-mallit. Iskä ei kuulemma päivitä omaansa!”
– Hugo

”Istutteet minulla on mustat. Nuorempana koristelin, mutta nyt en enää. Kuuleminen sujuu hyvin. Yksi haitta on jos joku puhuu kaukaa.”
– Vilho 8v.

Mikä on kivointa impoissa?
”Suoratoisto!” – Valtteri 12v.
”No se, kun mä kuulen niillä” – Viia

CISUMUSA-PALSTA

PUHEMUSKAREITA KUULON JA KIELEN TUEKSI
Keväiset terveiset CIsumusasta!

Haikeutta ilmassa
CIsumusassa tämä kevät on haikea, sillä sekä puhemuskarin että kuulomuskarin ryhmät päättyvät ja toiminnalle ei voida taata jatkoa tulevaisuudessa. Odotamme mielenkiinnolla millaista palautetta saamme tällä kertaa, sillä kumpaakin toimintaa on aiemmin kehuttu paljon. CIsumusan puhemuskarilaisten kanssa kokoonnumme vielä yhteen vertaisperheviikonlopun merkeissä. Mahtavat ohjaajamme Ulla ja Mikaela sekä opiskelijat tulevat vetämään vielä viimeisen yhteisen tuokion. Ohjelmassa on myös temppuilua, uimista, rentoutumista ja vertaistukea.

Lopputuotoksia tulossa
Kevään aikana valmistelemme lopputuotoksen koko CIsumusa-hankkeesta. Keräämme kaiken kiinnostavan tutkimustiedon ja hyödynnettävät käytännöt yhdeksi sähköiseksi oppaaksi ja toivomme sen olevan mahdollisimman monikäyttöinen ja selkeä. Oppaan päätavoite on lisätä ymmärrystä huonokuuloisten ja varsinkin sisäkorvaistutekäyttäjien erityistarpeista. Tutkimuksen alustavissa tuloksissa on selkeitä viittauksia siihen, että puhemuskaritoiminta on hyödyllistä kuulon kuntoutuksessa. Oppaassa haluamme korostaa, että heikompi kuulo ei missään nimessä ole este musiikin harrastamiselle ja siitä nauttimiselle. Pienillä muutoksilla jo ihan tavallisissa musiikkiryhmissä voidaan huomioida myös kuulovammaiset lapset ja tehdä toiminnasta saavutettavaa kaikille.

CIsumusan päätösseminaari
Julkaisemme oppaan CIsumusan päätösseminaarissa keskiviikkona 7.9. klo 14-18 Lapinlahden Lähteen auditoriossa, Helsingissä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avataan tämän kuun aikana. Siihen voi osallistua paikan päällä tai seurata live streamin kautta vaikkapa kotoa tai työpaikalta. Kaikki hankkeesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Toivottavasti tulevaisuudessa saisimme jatkaa työtä CIsumusan toiminnan juurruttamisessa laajasti koko Suomen lasten musiikkitoimintaan, sillä musiikin riemu kuuluu kaikille!
Iloisin terveisin,
CIsumusan projektikoordinaattori Katariina Varjonen

lapci.fi/cisumusa

Toimitus ja taitto: Isa Pulli ja Katariina Varjonen