CIsumusan Kuulomuskari


Kuvassa lapsi ukulele kädessä istuu harmaalla sohvalla.

CIsumusa alkoi kolme vuotisena hankkeena, jossa kehitettiin puhemuskaritoimintaa kuulovammaisille lapsille ja järjestettiin vertaistukea perheille. Hankeen sivutuotoksena syntyi matalankynnyksen Kuulomuskari-malli. Ryhmä kokoontuu joka viikko n. 45 minuutiksi musisoimaan yhdessä n. 12-15 kertaa kauden aikana. Ryhmään osallistuvalta lapselta ei vaadita aiempaa musiikillista osaamista. Ryhmässä lauletaan yhdessä lasten lauluja ja taitojen karttuessa lapset pääsevät bändiluokkaan harjoittelemaan erilaisilla soittimilla soittamista kuvionuottien avulla.

Kenelle?

Kuulomuskari on suunnattu 5-8-vuotiaille kuulovammaisille lapsille. Lapsi voi käyttää kuulokojetta tai/ja sisäkorvaistutetta.  Lapset osallistuvat toimintaan ilman vanhempia. Toimintaa ohjaa musiikkipedagogi, joka on koulutettu huomioimaan kuulovamma mahdollisimman tarkasti musiikkitoiminnassa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä kuulovammaisten lasten musiikin harrastamista ja lisätä musiikkitaitoja, jotta musiikin harrastaminen olisi helpompaa myös tulevaisuudessa. Musiikki on tutkitusti hyvä tapa kehittää kuuloa ja puhekieltä.

Missä?

Kuulomuskaritoimintaa järjestetään tällä hetkellä Helsingissä Musiikkikeskus Resonaarissa, sekä Tampereella Musiikkikoulu Vimmartissa. Viikonpäivä ja kellonaika vaihtelee kausien mukaan. Tarkemmat tiedot löytyy tapahtumasivulta ilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmiin haetaan lapsia kausien vaihtuessa, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittautuminen tapahtuu LapCI ry:n Tapahtumat-sivun kautta.

Toiminnasta peritään 20e osallistumismaksu.

Kuvassa lapsia ja vanhempia ringissä viuhtomassa huiveilla leikin lomassa

Kysy lisää CIsumusa-hankkeesta LapCI ry:ltä. CIsumusalla on toimisto Haagassa, Valkeassa talossa, Helsingissä.

CIsumusa – Projektikoordinaattori
Katariina Varjonen


katariina.varjonen@lapci.fi

puhelinnumero 0405791450