Takana on onnistunut ja tapahtumarikas kesä, ja edessä aivan yhtä mielenkiintoinen ja innostava syksy. Vaikka elämme (edelleen) hyvin epävarmoja aikoja, on yhdistyksemme toiminta päässyt tänä vuonna erittäin hyvään vauhtiin säännöllisten vertaishetkien, suurten tapahtumien ja yhteistyökuvioiden osalta. Voimme olla tästä kiitollisia teille jäsenille, sillä teidän tukenne ja rakentava palautteenne on auttanut meitä tekemään toiminnastamme entistäkin suoraviivaisempaa ja asiakaslähtöisempää. Suuri kiitos siis teille!
CIsumusan päätösseminaari sujui mallikkaasti, ja vaikka on.kin haikea sanoa hyvästit näin pidetylle ja pitkään kehitetylle hankkeelle, olemme optimistisia, että pääsemme myös tulevaisuudessa tekemään vastaavanlaista toimintaa. Toivomme, että CIsumusa-opas otettaisiin käyttöön mahdollisimman laajalti, jotta SI:ta käyttävät lapset Suomen jokaisessa nokassa pääsevät hyötymään puhemuskareiden opeista.Koskaan ei kuitenkaan tiedä, mitä tuleman pitää. Euroopasta ja muualta maailmalta puhaltavat muutoksen tuulet ravistelevat meistä lähes jokaista, ja parasta on pitää pää korkealla ja ottaa haasteet vastaan, kun niitä tulee. Mutta yksin tätä ei tarvitse tehdä eikä apua pelätä pyytää. Sitä varten meillä on olemassa tiivis vertaisverkosto, joka kattaa koko maan. Jos koet, että tarvitset juttukumppania tai tukea, ota meihin yhteys.
Toivotan kaikille valoa ja iloa tulevaan syksyyn! Muistetaan pitää toisistamme huolta, silläYhdessä olemme enemmän.Puheenjohtaja Ali Ghiasi
SYKSY – 20221.-2.10. PIENTEN LASTEN VIIKONLOPPU, Hyvinkää (Nurmijärvi)11.10. SI-VANHEMPIEN VERTAISTREFFIT*, etänä 15.10. KUULOPAJAN MEGAZONE*, Tampere 21.-23.10. NUORTEN SYYSLEIRI, Espoo 29.10. KOKO PERHEEN TRAMPPAPÄIVÄ*, Jyväskylä26.11. PIKKUJOULUT*, Turku
*maksuton tapahtuma, **yhteistyössä muiden järjestöjen kanssaTiedot ovat alustavia ja niihin voi tulla muutoksia. Ilmoittautuminen tapahtumiin kotisivuilla. Vähävaraiset jäsenet voivat hakea alennusta tai vapautusta osallistumismaksuista.
Tänä kesänä tapahtumissamme nautittiin avoimin sylein auringosta, herkuteltiin Linnanmäen hattaroilla ja festarieväillä, tutustuttiin Hulla Bulla -haihin, opeteltiin laulamaan ja soittamaan, kisattiin Amazing Race -tehtävien merkeissä, ja saatiin paljon uusia ystäviä. Mahtava saldo yhdelle kesälle, eikö! Alla kuvakimaraa kesältä, näkyykö kuvissa sinulle tuttuja kasvoja?
Musaleirillä hassuteltiin ja Kesäpäivillä herkuteltiin tanssittiin ja uitiinMusapajassa laulettiin ja piirrettiinSuurleirillä kilpailtiin ja seikkailtiin
LapCI ry:n syksy näyttää tapahtumien suhteen täydemmältä kuin vuosiin. Luvassa on perinteisten vertaisviikonloppujen, Kuulopajojen ja vertaistreffien lisäksi pitkästä aikaa myös CIsupajanen, nimittäin koko perheen tramppapäivä Jyväskylässä. Tapahtumien lisäksi kuhinaa riittää myös toimiston, hallituksen ja ensi vuoden tapahtumasuunnittelun puolella…
”Kiireisen arjen vastapainoksi oli ihana päästä nauttimaan perheen kanssa yhteisestä ajasta ilman, että tarvitsee itse huolehtia käytännön järjestelyistä. Toisten kuulovammaisten lasten perheiden tapaaminen jää arjessa vähemmälle, ja tällaisessa tapahtumassa pääsee tapaamaan mukavasti eri puolilta Suomea tulleita perheitä ennestään tuttujen perheiden lisäksi. Lapset nauttivat ohjelmasta ja yhteisistä leikeistä vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Impoilla kuulevan lapsen kasvaessa vertaisten tapaaminen tulee koko ajan tärkeämmäksi.” –Kesäpäiviltä saatu palaute
LapCI ry:n ”dream teamiin” liittyi elokuun alussa Iiris Idman, joka tulee toimimaan seuraavan vuoden järjestöassistenttina Paikka Auki -tuella. Iiriksen työkuvaan järjestöassistenttina kuuluu mm. meidän somekanavien päivittäminen, tapahtumajärjestelyissä avustaminen ja lasten ohjaus. Tässä Iiris kertoo vähän itsestään ja fiiliksistään näin ensimmäisen kuukauden jälkeen LapCI ry:ssä.
Olen Iiris, Vihdin maalaismaisemissa asusteleva lähihoitaja ja suht tuore yhteisöpedagogi. Opintojeni ja työurani aikana olen tehnyt monipuolisesti töitä niin kehitysvammaisten, lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa.
Olen äiti pienelle 1,5-vuotiaalle Iivo-pojalle, uunituore vaimo ja ihanan Ina-koiran omistaja. Olen lapsia rakastava touhottaja, enkä mieheni mukaan malta olla aloillaan edes elokuvan vertaa. Onneksi lapsiarki pitääkin vapaa-aikani kiireisenä, eikä tekemisen puute pääse kotona yllättämään.
Omia rakkaita harrastuksiani ovat juokseminen ja käsitöiden tekeminen. Käsitöistä lemppareitani ovat ehdottomasti villapaitojen ja villasukkien kutominen. Saan hurjasti energiaa myös luonnossa samoilemisesta ja olenkin saanut kokea muutaman vaellusreissun Lapin tuntureilla.
Kuvailisin itseäni empaattisena, helposti lähestyttävänä ja huolehtivana aikuisena ja työntekijänä. Vahvuuksiani työssä on uteliaisuuteni tutustua jokaiseen lapseen ja perheeseen yksilöllisesti ja tuottaa heille parasta mahdollista palvelua.
Työt LapCI ry:llä on alkanut vauhdikkaasti. Pääsin heti ensimmäisistä päivistä lähtien mukaan Kesäpäivien loppusuunnitteluun ja tanssimaan kesäfestareilla Wimmarallin tahtiin! Työt ovat monipuolisia ja toimiston porukka mitä mahtavin!
Nähdään syksyn tulevissa tapahtumissa!Iiris Idman
CIsumusa-hanke on tullut päätökseen!
CIsumusa-hankkeen päätösseminaari pidettiin keskiviikkona 7.9.2022 Lapinlahden lähteen auditoriossa. Esittelimme seminaarissa kaikkea sitä, mitä olemme hankkeen myötä oppineet, millaisia alustavia tuloksia tutkimuksista saimme ja ennen kaikkea hankkeesta syntyneen oppaan ”Musiikkitoimintaa kuulon ja puhutun kielen tueksi”. Kyseinen opas julkaistaan syyskuun 2022 aikana LapCI ry:n nettisivuilla. Oppaan painetun version voi tilata sähköpostilla osoitteesta info@lapci.fi, hinta on 10 euroa joka kattaa myös postikulut.
Mitä oppaasta löytyy?
Painettu versio sisältää oppaan kaksi ensimmäistä lukua: luvuissa on enemmän sisältöä yleisesti kuulovammasta, kuulon apuvälineistä ja siitä, miten kuulon kuntoutusta voi tukea arjessa ja musiikkitoiminnassa. Painetun version lopussa tutkija Ritva Torppa kertoo tutkimusten alustavista tuloksista. Kolmas luku, joka löytyy pelkästään sähköisestä oppaasta, on suunnattu musiikkipedagogeille ja kuuloalan ammattilaisille. Kolmannen luvun sisällössä kerrotaan puhemuskareiden kehittymisestä hankkeen aikana ja millainen toimintamalli toiminnan pohjalta kehitettiin.
Oppaan molemmista versioista löytyy tietoa tutkimuksista sekä suoria linkkejä mm. kuuloalan järjestöjen nettisivuille. Sähköisessä versiossa linkistä klikkaamalla siirtyy uuteen ikkunaan, josta nämä nettisivut löytyvät. Painetussa versiossa linkit ovat vaihdettu QR-koodeiksi, joita QR-lukijan avulla pääsee selaamaan.
Mitä on luvassa seuraavaksi?
Vaikka hanke onkin nyt päättynyt, toivomme rahoituksen jatkuvan keväällä 2023. Mikäli rahoitus jatkuu, olisi silloin tarkoitus kehittää hybriditoimintaa, johon osa lapsista voisi osallistua paikan päällä ja osa taas etänä. Haluaisimme parantaa etänä tapahtuvaa vertaistukitoimintaa ja perheiden keskustelun lisäämistä toimintakertojen välissä. Haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme Lindforsin säätiötä, Resonaaria, Helsingin yliopistoa ja Metropoliaa hankkeen onnistumisesta ja menestyksekkäästä loppuun viennistä. Erityiskiitos mukana olleille ihanille perheille, teidän vuoksi ja ansiostanne koko hanke oli mahdollista järjestää!
Sointuisin terveisin,CIsumusan projektikoordinaattori Katariina Varjonen
Tiedotteen toimitus ja taitto: Isa Pulli, Iiris Idman ja Katariina Varjonen